Record verbroken op Heathrow door prins Harry en bruid Meghan

donderdag 14 juni 2018

Record verbroken op Heathrow door prins Harry en bruid Meghan

Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle op 19 mei heeft voor een record aantal passagiers op Londen Heathrow gezorgd. In de maand mei verwelkomde Heathrow 6,7 miljoen passagiers op de grootste luchthaven van Europa.

Vergeleken met de maand ervoor is dat een stijging van 3,1 procent. Het grote deel reizigers kwam voornamelijk uit de VS om het royale spektakel te bewonderen. Er vlogen die maand 5 procent meer Amerikanen naar de Britse hoofdstad.

Niet alleen het koninklijke huwelijk gaf reden voor een feestje: de Britse overheid heeft aangegeven Londen Heathrow te willen uitbreiden met een derde baan. Dit idee wordt voorgelegd aan het parlement en wordt al binnen enkele weken besproken. Uit de laatste peilingen is gebleken dat 75 procent van de voor de uitbreiding zullen stemmen, maar ook de belangrijkste bedrijven in Groot-Brittannië gepaard met vakbonden en lokale bewoners zijn voor.