KLM-piloot opgepakt wegens alcohol in het bloed

maandag 28 mei 2018

KLM-piloot opgepakt wegens alcohol in het bloed

Op vrijdagmorgen is een KLM-piloot in Oslo opgepakt, omdat hij tijdens een alcoholcontrole een te hoog alcoholpercentage in z’n bloed had. Op dit moment moet hij 14 dagen vastzitten om zijn proces af te wachten, omdat hij wordt aangeklaagd wegens dronkenschap.

KLM meldt het volgende in een verklaring: “In Oslo is een vlieger in hechtenis genomen na een alcoholcontrole door de luchthaven. Wij willen niet verder ingaan op deze zaak omdat er nu een onderzoek loopt. In zijn algemeenheid kunnen we zeggen dat bij KLM geldt dat alcohol en vliegen niet samen gaan. Veiligheid is altijd onze hoogste prioriteit.”

De piloot gaat in hoger beroep, omdat volgens zijn advocaat het alcoholpercentage wat gemeten was, net boven de limiet was, maar het was alsnog erg laag. De zaak dienst waarschijnlijk volgende week bij de rechtbank.