Air France personeel dreigt weer met staking

woensdag 7 maart 2018

Air France personeel dreigt weer met staking

Vorige week donderdag 22 februari staakte het personeel van Air france waardoor flink wat vluchten werden geannuleerd of met vertraging zijn vertrokken. Dinsdag werd er opnieuw gedreigd met een staking. De vakbonden die de Air France personeelsgroepen vertegenwoordigen hebben opgeroepen om 23 maart het werk neer te leggen.

Het personeel van de airline dreigt opnieuw te staken vanwege de lonen. Volgens de vakbonden hebben ze recht op een algemene loonsverhoging van zes procent, omdat de afgelopen zes jaar de lonen niet zijn gecorrigeerd voor inflatie. Daarnaast vinden ze dat de sterk verbeterde financiële resultaten ruimte bieden voor een hogere salarisstijging dan dat Air France bereid is te bieden. Air France wil de financiële groei benutten voor investeringen en nieuwe vliegtuigen. De gevraagde loonsverhoging zou het bedrijf dit jaar 240 miljoen euro extra gaan kosten.

Compensatie voor de staking van Air France?

Doordat de staking meer dan twee weken van te voren in aangekondigd, kan Air France haar passagiers nog zonder consequenties omboeken naar andere vluchten. In de Europese wetgeving staat namelijk verwerkt dat airlines het vluchtschema tot op twee weken van het vertrek mogen wijzigen. Worden er binnen de twee weken vluchten geannuleerd of op de dag zelf vluchten vertraagd, dan is er waarschijnlijk recht op een vergoeding tot 600,- euro per persoon.

Ben jij (of ken je iemand) die vanochtend niet met Air France heeft kunnen vliegen vanwege de staking? Dit is wat je moet doen: is je vlucht vertraagd, dan heb je bij een vertraging van meer dan drie uur recht op compensatie.

  • Check je vlucht nadat je geland bent op je eindbestemming via de Vlucht-vertraagd.nl calculator. Als je vlucht is geannuleerd, dan moet Air France een vervangende vlucht voor je regelen of een teruggave van het bedrag van de ticket. Daarnaast heb je recht op compensatie tot €600,- per persoon. De hoogte van je compensatie wordt bepaald door de lengte in kilometers van je vlucht. In Nederland kun je nog tot twee jaar na je vlucht je compensatie claimen.

  • Het is van belang dat je je vluchtnummer en vluchtdatum bij de hand hebt, om een claim te kunnen indienen. Als je het ingevoerd hebt, gaan wij voor jou aan het werk bij Air France.