KLM annuleert wederom vluchten vanwege storm

woensdag 17 januari 2018

Door de verwachte storm van morgen heeft luchtvaartmaatschappij KLM 114 vluchten geannuleerd. Deze vluchten zijn voornamelijk tussen 10 en 12 uur in de ochtend, omdat op dat moment door de storm geen grondafhandeling mogelijk is, volgens de maatschappij.

Het gaat vooral om vluchten binnen Europa en passagiers worden op dit moment ingelicht en omgeboekt naar andere vluchten. Door de storm kunnen reizigers de hele dag te maken hebben met vertragingen en worden ze geadviseerd de actuele informatie van hun vlucht in de gaten te houden.

Dit is de tweede storm van dit jaar wat voor oproering in het luchtverkeer zorgt in Nederland. Er worden windstoten van 100 tot 120 kilometer verwacht morgen. Het gaat ook landinwaarts aardig waaien: er wordt windkracht 8 verwacht.

De storm wordt gezien als een buitengewone omstandigheid waardoor er geen recht is op compensatie.