Airport 690556 960 720

KLM annuleert vluchten vanwege storm

woensdag 3 januari 2018

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft uit voorzorg gister 52 Europese retourvluchten geschrapt vanwege de westerstorm. Doordat er een beperkte landingsbaancapaciteit is op Schiphol wordt het lastig voor toestellen om te landen. Naast de aangekondigde annuleringen verwacht de maatschappij ook vertragingen vandaag. Passagiers worden geadviseerd om de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden.

Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel afgegeven. Er worden zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur verwacht.

Welke rechten als de vlucht is geannuleerd door storm?

Volgens de wetgeving zijn slechte weersomstandigheden een geval van overmacht voor de luchtvaartmaatschappij en om deze reden hoeft de maatschappij geen vergoeding uit te keren als de vlucht hierdoor vertraagd of geannuleerd is. Wel heeft de reiziger bij een lange vertraging recht op verzorging zoals een hapje en een drankje en bij annulering is het de verantwoordelijkheid van de maatschappij om de reiziger om te boeken naar een andere vlucht.