Noodlanding Turkish Airline-vlucht vanwege frappante wifinetwerknaam

dinsdag 5 december 2017

Een vliegtuig moest een noodlanding maken vanwege een onrustbarend gekozen naam van een wifinetwerk aan boord.

De Turkish Airlines-vlucht was onderweg van Kenya naar Turkije toen passagiers ongerust werden door de naam van het wifinetwerk, namelijk: bomb on board. De airline besloot een noodlanding te maken op de luchthaven van Khartoum in Soedan. Na een veiligheidscontrole kon het toestel met alle passagiers de weg weer vervolgen.

Dit is niet de eerste keer dat deze ‘grap’ is gemaakt. In mei werd een vlucht geannuleerd vanwege de wifinaam: Jihadist Cell London 1 en vorig jaar werd een Australische vlucht vertraagd door het wifinetwerk Mobile Detonation Device. Ook in 2014 werd een vlucht urenlang vertraagd doordat een passagier zijn wifinetwerk Al-Qaida Free Terror Network had genoemd en in september van dat jaar moest een Amerikaanse vlucht ook een noodlanding maken vanwege de wifinaam Southwest Bomb on Board wat daarna werd veranderd in Bomb Location Seat 19E. De passagier die in die stoel zat werd opgepakt.

Noodlanding Turkish Airline-vlucht vanwege frappante wifinetwerknaam