airberlin failliet: geen geld terug voor geboekte tickets

woensdag 11 oktober 2017

De Duitse airline, airberlin, heeft in augustus faillissement aangevraagd en passagiers die voor 15 augustus tickets hebben geboekt, krijgen geen geld terug. Reizigers die na 15 augustus, wanneer airberlin officieel failliet is verklaard, tickets hebben geboekt kunnen nog een refund krijgen voor hun geboekte tickets.

airberlin heeft alle vluchten na 28 oktober geannuleerd. Echter zijn er nog wel tickets beschikbaar. De tickets die nog via de website van airberlin worden verkocht, zijn de vluchten van dochteronderneming NIKI. Zij valt niet onder het faillissement.
airberlin failliet: geen geld terug voor geboekte tickets
Door bijstand van de Duitse overheid kon airlberlin nog een paar maanden vluchten uitvoeren, maar het doek valt nu definitief voor de maatschappij. Hierdoor verliezen 8600 werknemers hun baan. Luchtvaartmaatschappijen easyJet en Lufthansa zijn geïnteresseerd in het overnemen van delen van airberlin en er wordt door de vakbondsvertegenwoordiging aan een sociaal plan gewerkt voor de werknemers.

Luchtvaartmaatschappijen verkeren in zwaar weer. Eerder dit jaar gingen Alitalia en Monarch Airlines ook al failliet.

Geschreven door: team Vlucht-vertraagd.nl