Wederom staking Franse luchtverkeersleiding

dinsdag 10 oktober 2017

De Franse luchtverkeersleiding is voor de zevende keer dit jaar in staking gegaan. Sinds maandag hebben werknemers het werk neergelegd en zal waarschijnlijk tot woensdag duren.

Ook deze staking zorgt weer voor vele annuleringen. In Parijs, Beauvais, Lyon, Nice, Marseille, Toulouse, Bordeaux en Nantes wordt er gestaakt en hierdoor zijn er 1000 vluchten ernstig vertraagd of geannuleerd. De Franse civiele luchtvaartorganisatie Direction Générale de l’Aviation Civile heeft airlines verzocht om hun vluchten met 30 procent te verminderen. Naast dat vluchten die vanaf of naar Frankrijk gehinderd zijn, ondervinden ook vluchten die over Frankrijk vliegen last van de staking.

Wederom staking Franse luchtverkeersleiding

252 dagen gestaakt

Uit een onderzoek van de Europese Commissie is voortgekomen dat sinds 2005 zeven van de tien stakingen in Frankrijk hebben plaatsgevonden. Sindsdien is er 252 dagen gestaakt, terwijl in andere landen in Europa nog nooit gestaakt is in de luchtvaart. Het hoge aantal stakingen heeft grote economische gevolgen. Frankrijk loopt jaarlijks 1,4 miljard euro aan inkomsten van toerisme en handelssectoren mis.

Vlucht vertraagd/geannuleerd vanwege staking

Wanneer er in de luchtvaart wordt gestaakt, is de partij die staakt van belang om in aanmerking te komen voor compensatie. Wanneer het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij het werk neerlegt, is er namelijk wel recht op compensatie. Maar wanner het personeel van de luchthaven staakt, ligt dit niet in de invloedsfeer van de luchtvaartmaatschappij en kunnen passagiers geen compensatie krijgen voor hun vertraagde of geannuleerde vlucht.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl