Ryanair voor de rechter

donderdag 5 oktober 2017

Belgische vicepremier en minister van Consumentenzaken Kris Peeters sleept budget-airline Ryanair voor de rechter. Volgens hem heeft de maatschappij de wet overtreden door op korte termijn een groot deel van haar vluchten te annuleren.

Door Ryanair voor de rechter te slepen probeert de vicepremier druk op de airline te zetten en hoopt hiermee steun vanuit Europa te krijgen. Volgens de minister leeft Ryanair de passagiersrechten niet na. Uit een onderzoek uit initiatief van de minister kwamen resultaten naar voren die de airline zouden kunnen ruïneren. Hier kwam onder meer uit dat Ryanair Engels communiceert naar Nederlandse en Franse klanten, passagiers aan het lijntje houdt en amper informatie over de annuleringen verstrijkt.

De komende dagen wil de Belgische vicepremier met de Europese Commissie en andere lidstaten in overleg over de situatie. “We moeten samen bekijken hoe we voortgaan”.
Ryanair voor de rechter
Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl