Shutterstock 421423801 reduced

Faillissement Monarch: 110.000 gestrande passagiers

dinsdag 3 oktober 2017

Door het faillissement van Monarch Airlines op zondagnacht zijn 110.000 passagiers gestrand op luchthavens van over de hele wereld. Monarch heeft per direct alle geplande vluchten geannuleerd.

Monarch Airlines was een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Groot-Brittannië. Naast de 110.000 gestrande passagiers zijn er nog eens 300.000 gedupeerde passagiers waarvan hun geplande vlucht is geannuleerd. De Britse luchtvaartautoriteit CAA heeft chartervliegtuigen van onder andere Qatar Airways ingezet om de passagiers alsnog thuis te krijgen. Hierdoor hoeven er geen vakanties afgebroken te worden of extra kosten gemaakt te worden voor de gedupeerden.

"Vanwege de omvang en uitdaging van deze operatie zullen er vertragingen ontstaan. We vragen reizigers om geduld terwijl wij de klok rond werken om iedereen thuis te krijgen", zegt een woordvoerder van de CAA die nu de rol van Monarch heeft overgenomen.

De Britse Minister meldt dat Monarch Airlines een van de vele luchtvaartmaatschappijen is dat slachtoffer is geworden van de prijzenoorlog in de luchtvaart.

Geschreven door: team Vlucht-vertraagd.nl