Man gedwongen 11 uur lang in andermans urine te zitten tijdens vlucht

dinsdag 22 augustus 2017

Op een vlucht van British Airways van Londen naar Kaapstad constateerde een Britse passagier bij het instappen dat er een grote natte vlek op zijn stoel zat. Toen hij erachter kwam dat het urine was, pleitte hij voor een nieuwe plek, maar de stewardess weigerde deze te geven. Als schamele troost gaf ze hem papieren doekjes om de stoel mee droog te deppen.

De passagier verzocht om verplaatst te worden naar businessclass, maar er werd niet op dit verzoek ingegaan. De Brit moest vervolgens 11 uur lang in een ondergeplaste stoel blijven zitten. Ook een extra deken om de zit comfortabeler te maken werd hem geweigerd. Voor de 1600 euro kostende vlucht kreeg de passagier een tegemoetkoming van 5000 air miles aangeboden om aan een nieuwe vlucht te besteden.
Man gedwongen 11 uur lang in andermans urine te zitten tijdens vlucht
"De hygiëne van onze vliegtuigen is ons grootste belang en onze vliegtuigen worden grondig gereinigd na elke vlucht. We voeren ook regelmatig ter plaatse controles uit om ervoor te zorgen dat onze schoonmakers onze hoge hygiënenormen handhaven”, aldus de woordvoerder van British Airways die teven heeft aangegeven contact op te nemen met de passagier om excuses aan te bieden en de vlucht te compenseren.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl