Vluchten vertraagd vanwege vuurwerk

donderdag 17 augustus 2017

Ten minste twee vluchten zijn vertraagd op Malta International Airport vanwege de Santa Marija vuurwerkshow in Gudja. Een easyJet-vlucht naar Manchester werd anderhalf uur vertraagd terwijl een vlucht naar Londen Gatwick een half uur werd vertraagd. Dit zorgde ervoor dat veel passagier gefrustreerd op de luchthaven achterbleven. Ook een Ryanair-vlucht naar Birmingham werd dertig minuten vertraagd.

“We zaten in het vliegtuig en de deuren waren al gesloten toen de piloot ons vertelde dat de hoofdstartbaan was afgesloten door het vuurwerk”, vertelde een passagier van de vlucht naar Manchester.

“De luchtverkeersleiding gaf toestemming om te vertrekken vanaf de tweede startbaan, maar toen bleek het toestel te zwaar te zijn.”
Vluchten vertraagd vanwege vuurwerk
Een woordvoerder van Malta International Aiport meldde dat als veiligheidsmaatregel ten gevolge van de Santa Marija vuurwerkshow slechts één van de twee landingsbanen. Ook zei ze dat ieder jaar dit soort maatregelen worden genomen vanwege de vuurwerkshow en ze verwacht dat het verder geen aanzienlijke impact zal hebben op de rest van de vluchten.

Santa Marija is een jaarlijks dorpsfeest op Malta waarbij de beschermheilige Maria wordt vereerd en dit wordt gevierd met een groot vuurwerkspektakel.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl