Geweldsincident na dertien uur lang durende vertraging easyJet

maandag 31 juli 2017

Op de luchthaven van Nice heeft een vliegveldmedewerker een Engelse passagier die met easyJet vloog in het gezicht geslagen. De passagier had zijn baby in z’n armen toen hij de klap ontving.

Een easyJet-vlucht naar Londen werd dertien uur vertraagd door een technisch mankement. Toen de passagier hierover klaagde ontving hij een klap in zijn gezicht door een hulpverlener van Samsic (een bedrijf dat hulp verleent aan gehandicapten op luchthavens). Dit is te zien op een foto die een ooggetuige maakte. Deze wordt inmiddels wereldwijd gedeeld op social media.

Met applaus aan boord verwelkomd

De vliegveldmedewerker is inmiddels geschorst. "Het was verschrikkelijk", vertelde de passagier die de foto maakte. "Ik kan niet geloven dat mensen zich zo kunnen gedragen." Haar man haalde de passagier en de medewerker uit elkaar. Beiden werden meegenomen voor verhoor. Eenmaal aan boord werd er voor de passagier geapplaudisseerd door zijn medepassagiers.

Camerabeelden bewijzen het tegendeel

Na het weekend zijn er echter camerabeelden opgedoken waarin te zien is dat de passagier eerst uithaalde naar de medewerker. De Samsic-medewerker heeft bij het verhoor aangegeven dat hij handelde uit zelfverdediging. Beide mannen riskeren vervolging. Frankrijk zou zelfs nog om de uitlevering van de passagier kunnen vragen.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl