Ryanair danst niet naar de pijpen van passagier door doedelzak te weigeren

woensdag 19 juli 2017

Op een Ryanair-vlucht van Charleroi is een Britse passagier van de vlucht gehaald omdat ze weigerde haar doedelzak als ruimbagage mee te geven.

De vrouw kwam als laatste aan boord waardoor de handbagagevakken al vol zaten. Toen het cabinepersoneel van Ryanair aanbood om het instrument bij de ruimbagage te leggen, volgde er een heftige discussie waarbij de passagier volgens het personeel iets te emotioneel reageerde. De vrouw gaf aan het niet te vertrouwen om de doedelzak bij de ruimbagage te leggen, omdat het instrument daar te fragiel voor zou zijn. Ook mocht ze het instrument niet bij haar houden vanwege veiligheidsredenen.

Omdat het personeel en de passagier niet tot een oplossing kwamen en de vlucht dreigde te vertragen, is de passagier door twee agenten van boord gehaald, waarna zwaar gewapende militairen haar opvingen. Uiteindelijk heeft ze om met haar doedelzak als handbagage te kunnen reizen een nieuwe vlucht moeten boeken tegen de prijs van €300.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl