“Bijverdiensten” binnenkort belangrijkste inkomstenbron airlines?

dinsdag 18 juli 2017

De omzet van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd bestaat grotendeels uit de verkoop van extra’s zoals stoelkeuze, eten en ruimbagage. Afgelopen jaar leverden deze bijverdiensten ruim 24 miljard euro op.

IdeaWorksCompany doet ieder jaar onderzoek naar de zogeheten ancillary revenue (verkoop van extra’s buiten de tickets om). Tien jaar geleden verdienden airlines nog ‘maar’ 1,7 miljard euro. Vooral het rekenen van kosten voor extra beenruimte, het inchecken van koffers, de stoelkeuze en catering heeft ervoor gezorgd dat de teller flink is opgelopen.

Amerikaanse airlines United Airlines, American Airlines en Southwest hebben de hoogste omzet aan extra kosten, gevolgd door Air France-KLM, Ryanair, easyJet, Lufthansa, Qantas en Air Canada. In Nederland vragen maatschappijen KLM, Transavia, TUI en Corendon geld voor ruimbagage, het reserveren van een specifieke stoel, inflight entertainment en eten en drinken aan boord.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl