Toerist overleden op Sint-Maarten door opstijgend vliegtuig

donderdag 13 juli 2017

Bij het bekende Princess Juliana vliegveld op Sint-Maarten, daar waar toestellen laag over het strand van Maho Beach vliegen, is een 57-jarige Nieuw-Zeelandse vrouw overleden door de luchtstroom (jetblast) van de motoren van een vertrekkend toestel.

De vrouw werd omvergeblazen en belandde met haar hoofd op een betonblok. Ze is naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht waar ze aan haar verwondingen is overleden. Maho Beach grenst aan de Princess Juliana International Airport in Mullet Bay en is een trekpleister voor toeristen omdat de vliegtuigen er erg laag overvliegen.

Toerist overleden op Sint-Maarten door opstijgend vliegtuig

Gevaarlijkste luchthaven

Eerder deelden we al dat de luchthaven van Sint-Maarten een van de gevaarlijkste airports ter wereld is. Er zijn meerdere mensen gewond geraakt door de “jetblasts” van de motoren van vliegtuigen. Dit is echter de eerste keer dat iemand is overleden bij een dergelijk incident. De directeur van het toerismebureau in Sint Maarten, Rolando Brison, gaat het incident onderzoeken. Hij benadrukt dat het niet alleen verboden, maar ook extreem gevaarlijk is om op de desbetreffende plek te gaan staan. Toeristen worden hier ook door middel van borden voor gewaarschuwd. In 2000 oordeelde de Nederlandse Hoge Raad al dat deze borden niet voldoende zijn. Na vijftien jaar zijn er nog steeds geen andere maatregelen getroffen, met alle gevolgen van dien.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl