Passagier probeert cockpit Delta binnen te dringen

vrijdag 7 juli 2017

Op vlucht DL129 van Seattle naar Beijing van Delta Air Lines probeerde een man de cockpit binnen te dringen. Het incident gebeurde 45 minuten na vertrek waardoor het toestel moest terugkeren naar Seattle. Daar werd de man op de luchthaven aangehouden.

De man verwondde twee personen aan boord. Gelukkig wisten twee medepassagiers de man vervolgens te overmeesteren, waardoor het vliegtuig terug naar Seattle kon vliegen. Waarom de man de cockpit binnen wilde dringen, is niet bekend. Wel heeft de woordvoerder van de luchthaven laten weten dat de man zich in businessclass bevond toen hij een flight attendant aanviel. Volgens de FBI was er geen sprake van enige bedreiging voor de staatsveiligheid.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl