Vlucht vertraagd door geluksmuntjes in vliegtuigmotor

woensdag 28 juni 2017

Een vlucht van Shanghai naar Guangzhou heeft vijf uur vertraging opgelopen doordat een 80-jarige Chinese vrouw muntjes in de motor van het vliegtuig had gegooid.

Passagiers zagen hoe de vrouw de muntjes in de motor gooide en meldden dit bij de crew van het desbetreffende vliegtuig. De vrouw werd gearresteerd en het toestel werd geëvacueerd en geïnspecteerd. De monteurs vonden negen muntjes, waarvan er eentje in de motor lag. De 80-jarige gaf later toe dat zij de muntjes erin had gegooid voor geluk, als manier om te bidden voor een veilige vlucht. De piloot was dankbaar dat de oplettende medepassagiers dit hadden gemeld, want de munten hadden flinke schade aan kunnen richten en zelfs tot uitval van de motor kunnen leiden.

Vlucht vertraagd door geluksmuntjes in vliegtuigmotor
Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl