Transavia moet compenseren voor vertraging vanwege mishandeling piloot

dinsdag 30 mei 2017

Transavia moet een compensatie betalen aan passagiers die vertraging opliepen, nadat de piloot van de desbetreffende vlucht werd mishandeld. De rechtbank is van mening dat het niet de taak van de piloot is om passagiers achterna te gaan en dat de ontstane vertraging hierdoor niet als overmacht kan worden gezien.

Op een Transavia-vlucht van Amsterdam naar Barcelona zorgden in 2015 twee passagiers voor overlast. Na de aankomst in Barcelona vroeg de piloot bij de gate de twee passagiers om identiteitsbewijzen waarop fel werd gereageerd. Omdat zij niet wilden meewerken, werd de politie ingeschakeld waarna de passagiers op de vlucht probeerden te slaan. Toen de piloot hen wilde tegenhouden werd hij geslagen, getrapt en bespuugd met een bloedneus en sneeën in het gezicht als gevolg.

De piloot en de bemanning voelden zich niet veilig en besloten zonder passagiers terug te vliegen naar Amsterdam. De andere passagiers moesten met een ander toestel naar Schiphol vliegen, wat resulteerde in een aankomstvertraging van 4,5 uur.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl