United-passagier vliegt onopgemerkt naar verkeerde bestemming

dinsdag 9 mei 2017

Na het weigeren van meisjes vanwege het dragen van leggings, het hardhandig uit een toestel zetten van een passagier, en een schorpioenenbeet van een reiziger in een vliegtuig, heeft United Airlines weer het nieuws weten te halen. Deze keer is een United-passagier onopgemerkt 4.800 kilometer de verkeerde kant op gevlogen.

De Franse Lucie Bahetoukilae moest van Newark naar Parijs reizen, maar eindigde in San Francisco. De Française sprak geen Engels en heeft daardoor de aankondigingen van haar gatewijzigingen niet begrepen. Ook bij de check van haar boardingpass werd zij niet op de hoogte gebracht. Toen zij in het toestel op de stoel van een andere passagier zat, zijn er bij het personeel nog steeds geen alarmbelletjes gaan rinkelen.

Bahetoukilae kwam er pas in San Francisco achter dat zij op de verkeerde vlucht zat. Vervolgens had zij een overstap van elf uur om naar Parijs te kunnen vliegen. In totaal had de passagier een reis van 28 uur nodig om weer thuis te komen. United Airlines heeft Bahetoukilae excuses en vouchers aangeboden en haar beloofd alle extra kosten te vergoeden.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl