Delta Air Lines verhoogt compensatie bij vrijwillig afstaan van stoel bij overboeking

Delta Air Lines verhoogt compensatie bij vrijwillig afstaan van stoel bij overboeking

dinsdag 18 april 2017

Overboekte passagiers van Delta Air Lines die vrijwillig hun stoel afstaan, worden voortaan gecompenseerd met een bedrag dat kan oplopen tot maximaal 9373 euro (9500 dollar). Voorheen was het compensatiebedrag maximaal 1271 euro (1350 dollar).

Met deze verhoging wil Delta Air Lines situaties als die van United Airlines voorkomen. Vorige week werd er een passagier hardhandig uit het toestel van United verwijderd, omdat de vlucht overboekt was en de passagier weigerde zijn plek op te geven. Ondanks de vergoeding van bijna duizend dollar, was niemand in het toestel bereid een andere vlucht nemen. De passagier die hardhandig uit het vliegtuig is verwijderd heeft de airline inmiddels aangeklaagd.

Delta Air Lines verhoogt compensatie bij vrijwillig afstaan van stoel bij overboeking

Europese compensatiebedragen

In de Europese Verordening zijn de compensaties voor overboekingen, vertragingen of annuleringen vaste bedragen. Wanneer een vlucht overboekt is, worden er passagiers verzocht tegen een vergoeding een andere vlucht te nemen die de luchtvaatmaatschappij regelt. Afhankelijk van de afstand van de geplande vlucht, heeft de passagier recht op 250, 400 of 600 euro per persoon.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl