De impact van één week Franse ATC staking

dinsdag 14 maart 2017

De impact van één week Franse ATC staking

Afgelopen week heeft de Franse luchtverkeersleiding vijf dagen gestaakt. Dit resulteerde in 1500 annuleringen en 5300 uur vertraging. Luchtvaartmaatschappijen moesten hun routes omleiden om zo het Franse luchtruim te ontwijken, waardoor meer dan een miljoen passagiers de dupe waren van de staking. Tussen 2010 en 2016 zijn er in totaal 217 dagen gestaakt door de Franse luchtverkeersleiding. De kosten zijn sinds 2010 opgelopen tot 12 miljard euro.

Stakingen van het personeel van de luchthaven waar de luchtverkeersleiding toe behoort geeft helaas geen recht op compensatie wanneer je vlucht is geannuleerd. Wel is de maatschappij verplicht een alternatieve vlucht aan te bieden. Ook kan de maatschappij verplicht zijn accomodatie en verzorging te regelen, afhankelijk van het aantal uren vertraging.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl