Opnieuw grote problemen verwacht door staking Franse luchtverkeersleiding

maandag 6 maart 2017

Amsterdam, 6 maart 2017 – Passagiers vliegend van of naar een Franse bestemming of met een vliegroute over het Franse luchtruim moeten deze hele week rekening houden met lange vertragingen of annulering van hun vlucht.

De luchtverkeersleiding van twee van de grootste regio’s in Frankrijk (Brest en Bordeaux) heeft een vijfdaagse staking aangekondigd. Vanaf dinsdag zal een derde regio daaraan worden toegevoegd. De staking is maandag 6 maart om 05.00 gestart en zal vrijdag 10 maart om 19.00 eindigen. Vooral luchthavens in de regio van Parijs zullen veel hinder ondervinden, maar ook vluchten die over het luchtruim van Frankrijk vliegen naar bijvoorbeeld Spanje, zullen worden gehinderd. Luchtvaartmaatschappijen zijn verzocht als voorzorgsmaatregel een kwart van de geplande vluchten te annuleren.

Opnieuw grote problemen verwacht door staking Franse luchtverkeersleiding
Stakingen

In 2016 was er een groot aantal stakingen van de Franse luchtverkeersleiding en aan deze stakingsgolf lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Naar verwachting zullen er deze week meer dan 1.000 vluchten geannuleerd en vertraagd worden, met als gevolg honderdduizenden gedupeerde passagiers. Voor alleen al de maandag hebben easyJet, Ryanair en Vueling zo’n honderd vluchten geannuleerd. Air France heeft 83 procent van de binnenlandse vluchten vanaf luchthaven Paris-Orly geschrapt.

Rechten passagiers

In geval van een staking van het personeel van de luchthaven, waar de luchtverkeersleiding toe behoort, is er geen recht op compensatie voor de verloren tijd. “Ondanks dat er in dit geval geen recht is op een vergoeding, is de luchtvaartmaatschappij wel verplicht om voor haar passagiers te zorgen. Je hebt daarom recht op een vervangende vlucht en passende verzorging wanneer je vlucht geannuleerd wordt”, aldus Tom van Bokhoven, woordvoerder van belangenbehartiger Vlucht-Vertraagd.nl. Gedupeerde passagiers worden geadviseerd de luchtvaartmaatschappij te contacteren voor de meest actuele vluchtstatus.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl