Aircraft 544976 960 720

Norwegian vliegt vanaf de zomer naar de VS voor maar 69 euro

dinsdag 28 februari 2017

Low cost luchtvaartmaatschappij Norwegian biedt nieuwe transatlantische routes aan voor 69 euro voor een enkele reis. Het gaat in totaal om 38 wekelijkse vluchten.

Vorig jaar kondigde de maatschappij al aan dat betaalbare routes naar de VS beschikbaar zouden worden. Het wachten was op het uitbreiden van de vloot van Norwegian met nieuwe exemplaren van de Boeing 737.


Vanaf de zomer 2017 vliegt Norwegian vanuit Ierland vanaf Edinburgh, Belfast, Cork, Shannen en Dublin. Ook de Amerikaanse luchthavens Sterwart International, Providence, Rhode Island en Bradley International zullen als vertrekhaven dienen voor Norwegian. De airline heeft bewust voor kleinere luchthavens met lagere belastingen  gekozen om de prijzen betaalbaar te houden.

De Noorse luchtvaartmaatschappij is na Ryanair en easyJet de grootste prijsvechter van Europa die zich voornamelijk concentreert op vluchten vanaf drie voornaamste Scandinavische bases: Gardermoen, Kopenhagen en Stockholm-Arlanda. Sinds de intrede van de Boeing 787 Dreamliner begon de airline met het aanbieden van goedkope vluchten naar de Amerikaanse oostkust. Nu is het dus ook mogelijk om vanuit Britse en Ierse luchthavens te profiteren van deze goedkope vluchten.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl