Flybe toestel maakt crashlanding op Schiphol

vrijdag 24 februari 2017

Een vliegtuig van Flybe met 59 mensen aan boord heeft gister een ‘crash-landing’ gemaakt op de Oostbaan van Schiphol. Het landingsgestel brak aan de rechter zijde af waardoor het toestel naar rechts kantelde. Het vliegtuig landde daardoor deels op zijn romp en kwam naast de landingsbaan tot stilstand.

Vlucht BE 1284 werd door FlyBe uitgevoerd en was uit Edinburgh vertrokken. Schiphol heeft gemeld dat er geen gewonden zijn gevallen en hulpdiensten hebben alle inzittenden geëvacueerd naar de terminal.

Door de hevige storm was de Oostbaan de enige baan op Schiphol die nog open was voor landingen. Op dit moment wordt de Buitenveldertbaan gebruikt ter vervanging van de nu tijdelijk gesloten Oostbaan.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl