Alitalia personeel legt 24 uur het werk neer

dinsdag 21 februari 2017

Woensdag 23 februari staakt het personeel van Alitalia. De airline heeft aangekondigd dat 60 procent van de vluchten hierdoor zijn geannuleerd en belooft de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Alitalia onderneemt direct actie

De airline heeft zoveel mogelijk passagiers omgeboekt, bovendien biedt Alitalia compensatie aan passagiers die hun vlucht dreigen te missen. Door direct op deze wijze actie te ondernemen tracht de maatschappij ervoor te zorgen dat zo min mogelijk passagiers de dupe worden van de staking. De airline biedt passagiers ook refunds van hun tickets of omboekingen aan.

Op binnenlandse vluchten worden er van de vluchten die niet geannuleerd zijn grotere toestellen ingezet zodat meer passagiers mee kunnen. De maatschappij adviseert hun passagiers vanaf 22 februari de actuele vluchtinformatie goed in de gaten te houden.

Staken vanwege kostenbesparing

In december is het bestuur in onderhandeling gegaan over een nieuw businessplan. De vakbonden staken omdat er nog steeds geen concrete oplossing is gekomen, ondanks lange onderhandelingen. Alitalia wil kostenbesparende maatregelen invoeren zoals korting op het salaris en andere werktijden. Ook wil de maatschappij dat het cabinepersoneel de toiletten gaat schoonmaken op langeafstandsvluchten.

Compensatie

Wanneer het eigen personeel van een luchtvaartmaatschappij staakt, hebben gedupeerde passagiers recht op compensatie. Deze kan oplopen tot €600,- per persoon. Naast de wettelijke compensatie moet de airline in geval van annulering met een alternatieve vlucht komen en accommodatie indien nodig.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl