Shutterstock 407558110reduced

Oorbijter op KLM-vlucht riskeert twintig jaar cel

donderdag 26 januari 2017

De Nederlandse 29-jarige passagier die eind december op een KLM-vlucht naar San Francisco een steward in het oor beet kan een celstraf krijgen van twintig jaar. In mei krijgt Jonah S. uit Roermond van een Amerikaanse rechter te horen wat zijn definitieve straf wordt.

Oorbijter op KLM-vlucht riskeert twintig jaar cel

S. reisde met zijn vriendin met KLM van Düsseldorf via Schiphol naar San Francisco. Bij de overstap op Schiphol kreeg het stel geen alcohol meer geserveerd, omdat zij te dronken waren.

Het stel kreeg onderweg naar San Francisco ruzie, waardoor de vrouw al apart werd gezet door de cabin crew. Jonah S. bleef zich misdragen door te roken in het toestel en alsnog stiekem alcohol te drinken.

De bemanning droeg hem op hiermee te stoppen waarop de passagier agressief reageerde. Er ontstond een gevecht tussen de bemanning en de passagier, wanneer de bemanning de passagier in bedwang probeerde te houden. Daarbij werd een steward in zijn oor gebeten door Jonah S. Nadat het toestel veilig geland was, werd S. aangehouden door de FBI.

Op 2 mei zal een Amerikaanse rechter zijn straf bepalen. Tot die tijd is S. op borgtoch vrij. In Amerika staat op het mishandelen van een flight attendant een maximumcelstraf van twintig jaar, een boete die kan oplopen tot 250.00 dollar of een voorwaardelijke straf van drie jaar.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl