Airplane 691949 960 720

Cabinepersoneel British Airways staakt 48 uur

dinsdag 10 januari 2017

Het cabinepersoneel van British Airways legt vanaf vandaag 48 uur het werk neer vanwege een lopend geschil over het salaris van het mixed-fleetpersoneel.

Volgens de luchtvaartmaatschappij zal de staking geen invloed hebben op de service op Gatwick of London City Airport, maar op Heathrow zijn er ongeveer 24 vluchten geannuleerd. Dit betreft vooral korte vluchten naar steden als Hamburg, Wenen en Marseille.

Vluchten iets aangepast

British Airways meldt op de website dat passagiers gewoon de mogelijkheid hebben om naar hun bestemming te vliegen op dinsdag 10 en woensdag 11 januari ondanks de staking door vakbond Unite. Ze vermelden dat zij door deze onvoorziene plannen wel een aantal vluchten hebben moeten samenvoegen van en naar Heathrow. Dit betekent dat een aantal vluchten iets vroeger vertrekken dan gepland.

Eerder geplande staking geschorst

De geplande staking tijdens Kerst werd geschorst nadat de bond in gesprek is gegaan met de airline op 22 december. Waar een nieuw aanbod van het management voor het mixed-fleetpersoneel is afgewezen. Personeel gestationeerd op Heathrow met een zogenoemde ‘mixed fleet’-contract zegt minder loon te krijgen dan het overige luchtvaartpersoneel in dienst van British Airways.

Recht op compensatie?

Wanneer de vlucht geannuleerd of vertraagd is door een staking van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij is er recht op compensatie. Bij annulering moet de airline een alternatieve vlucht aanbieden en is dit niet mogelijk dan heb je recht op een refund van de vliegtickets. Check hier of je in aanmerking komt voor compensatie.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl