KLM meest punctuele airline van  Europa

donderdag 5 januari 2017

KLM staat in op nummer 3 in de lijst met meest punctuele luchtvaartmaatschappijen van de wereld in 2016. Jaarlijks publiceert OAG het Punctuality Report waarbij alle luchtvaartmaatschappij worden gerangschikt op on time performance.

In 2016 scoorde KLM een on time performance van 87,89 procent. Dit houdt in aan  bijna 88 procent van de vluchten binnen een kwartier na de geplande tijd vertrok of arriveerde. Er wordt gesproken van een vertraging wanneer een toestel later dan vijftien minuten dan gepland landt.

KLM meest punctuele airline van  Europa

Op nummer 1 is Hawaiian Airlines te vinden met een punctualiteit van 99,5 procent en op de tweede plek Copa Airlines (Panama), zij voerde 99,1 procent van de vluchten op tijd uit. KLM deelt de top-20 met Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia. Zij staat op nummer 17 met een punctualiteit van 86,8 procent.

Ook heeft OAG de punctualiteit van luchthavens gerangschikt. Schiphol Airport is hierbij op nummer 20 te vinden. De eerste plaats is voor Tokyo Haneda.

OAG heeft alleen de maatschappijen en luchthaven in de lijst opgenomen waarbij meer dan 80 procent van de gegevens beschikbaar is.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl