KLM veiligste airline van Europa

woensdag 4 januari 2017

Uit het jaarlijkse overzicht van het Duitse Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC) is voortgekomen dat KLM de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa is. De eerste plek  heeft Cathay Pacific weten te bemachtigen.

JACDEC kijkt bij het samenstellen van de lijst naar het aantal vervoerde passagiers en het aantal incidenten in de afgelopen 30 jaar. Naast dat ongevallen en dodelijke slachtoffers worden meegerekend, wordt er ook gekeken naar zware ongevallen.

KLM veiligste airline van Europa

Hier heeft KLM van 1986 tot 2016 goed op gescoord. KLM is de enige Europese airline in de top-10 wereldwijd. Lufthansa staat op nummer 12, budgetairline easyJet op 28 en Ierse Ryanair staat op nummer 34. Emirates stond in 2015 op nummer 2, maar door de crashlanding in 2016 is de luchtvaartmaatschappij gedaald naar nummer 7 in de lijst.

Volgens JACDEC zijn Garuda Indonesia (58), Avianca Colombia (59) en het Taiwanese China Airlines (60) de minst veilige airlines van de wereld.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl