Dronken piloten uit cockpit gehaald

maandag 2 januari 2017

Op de luchthaven van Calgary, Canada, heeft de politie een dronken piloot uit het toestel verwijderd. De beschonken gezagvoerder stond op het punt te vertrekken naar Cancun.

Vlak voor vertrek merkten collega’s het vreemde gedrag van de piloot op en informeerden de autoriteiten. Volgens lokale bronnen had de piloot drie keer zoveel alcohol in zijn systeem als toegestaan.

Dronken piloten uit cockpit gehaald

“De gezagvoerder is onmiddellijk uit het toestel gehaald en het incident wordt onderzocht door de lokale autoriteiten”, aldus Sunwing, de uitvoerende airline. “We zijn dankbaar voor het kordate optreden van de bemanning en hebben op korte termijn een vervangende gezagvoerder kunnen regelen, waardoor onze gasten met een minimale vertraging konden vertrekken.”

Indonesische piloot onder invloed

Ook een piloot van het Indonesische Citilink is vlak voor take-off uit de cockpit gehaald op een vlucht van Surabaya naar Jakarta. Passagiers werden achterdochtig toen de piloot vreemd gedrag vertoonde. Ze vermoedden dat hij onder invloed van drugs was. Passagiers durfden hierdoor niet aan boord.

De piloot is volgens de maatschappij ontslagen en vanwege het incident treedt de CEO van Citilink af. In de verklaring meldde hij dat hij verantwoordelijk is geweest voor het in gevaar brengen van passagiers en hij biedt zijn verontschuldigingen aan.

Beide incidenten konden vlug worden opgelost waardoor passagiers maar te maken kregen met een kleine vertraging.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl