Shutterstock 414598327

Geen stakingen Lufthansa meer verwacht in 2016

vrijdag 9 december 2016

Lufthansa verwacht dat er in de laatste paar weken van 2016 geen stakingen meer zullen voorkomen. Dit meldde CEO Carsten Spohr tijdens een conferentie die donderdag plaatsvond. De CEO wil voor 2017 nog rond de tafel met de vakbond om tot een akkoord te komen. Hij wil hierbij gebruik maken van onafhankelijke bemiddeling.

Vertragingen en annuleringen

Lufthansa heeft het afgelopen jaar te kampen gehad met duizenden vertraagde en geannuleerde vluchten door pilotenstakingen. Alleen al de stakingen van een week eind november kostte de maatschappij al 100 miljoen euro. De stakers eisen hogere lonen, maar volgens Lufthansa behoren de piloten al tot de beste betaalde piloten van Europa.

Compensatie

Heb je te maken gehad met een vertraging van meer dan drie uur of ben je meer dan twee uur later op je bestemming na een annulering door de staking van Lufthansa-piloten? Wellicht heb je recht op compensatie. Check je vlucht op Vlucht-Vertraagd.nl.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl