Ryanair plant binnen 5 jaar alle vluchten gratis aan te bieden

donderdag 24 november 2016

Volgens de controversionele CEO van Ryanair is het mogelijk om binnen vijf jaar gratis vliegtickets aan te bieden. CEO Michael O’Leary staat bekend om zijn aparte uitspraken. Eerder verscheen er een vacature voor Ryanair met een paar vreemde eisen en hij suggereerde dat passagiers moeten betalen voor het gebruik van het toilet op zijn vluchten.

Ryanair plant binnen 5 jaar alle vluchten gratis aan te bieden

Nu heeft O’Leary weer een fascinerende theorie bedacht: vliegtickets gratis aanbieden waardoor het drukker wordt op luchthavens. De bedoeling is dat passagiers meer besteden op luchthavens en dat Ryanair hier een deel van de opbrengst mee ontvangt.

De CEO is er heilig van overtuigd dat zijn visie succesvol zal zijn. Niet op grote luchthavens als Heathrow, maar vooral op kleinere airports is het een mogelijkheid om meer animo te creëren. Of zijn plan ook daadwerkelijk zal werken zullen we over vijf jaar zien. Vorig jaar kostte een Ryanair-vlucht gemiddeld 46 euro, inclusief bagage, wat al vrij goedkoop is.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl