Staking Lufthansa en Eurowings treft honderden vluchten

dinsdag 22 november 2016

Lufthansa en Eurowings krijgen komende dagen te maken met stakingen van het vliegend personeel. Dinsdag legt het cabinepersoneel van Eurowings het werkt neer en woensdag de piloten van Lufthansa.

Staking Lufthansa en Eurowings treft honderden vluchten

De staking van dinsdag is opgeroepen door vakbond Verdi, treft luchthavens Hamburg en Düsseldorf en zo’n 140 vluchten zullen worden geannuleerd. De staking van woensdag door piloten van Lufthansa zal meer schade brengen. Zij zullen 24 uur het werk neerleggen en honderden vluchten vanaf Duitse luchthavens zullen hierdoor worden geannuleerd. Vakbonden Verdi en Ufo kaarten volgens hen al vijf en een half jaar de problemen aan over pensioenen en ze zijn het niet eens over de groeiplannen van Eurowings.

Compensatie bij staking eigen personeel

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa werkt nog aan een aangepaste dienstregeling voor woensdag. Is jouw vlucht geannuleerd door de stakingen van Lufthansa en Eurowings op dinsdag 22 en woensdag 23 november? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor compensatie. Check hier of jouw vlucht getroffen is door de stakingen van de Duitse luchthavens en dien je claim in.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl