British Airways voegt extra stoelen toe om beter te concurreren

donderdag 10 november 2016

British Airways gaat stoelen smaller maken en voegt meer stoelen toe aan de rijen zodat de airline beter kan concurreren.

British Airways voegt extra stoel toe om beter te concurreren
Vanaf 2018 gaat BA voor de 3-4-3 opstelling in 25 Boeing 777’s. Op dit moment heeft dit toestel nog de 3-3-3 opstelling. Er komt dus een extra stoel bij. De maatschappij is een van de laatste airlines die de 10-stoelen-rijen invoeren. KLM vliegt al een tijd met deze opstelling.

Smallere stoelen

Naast dat er een extra stoel bijkomt, worden de stoelen ook smaller. De stoelen gaan van 47 centimeter breed naar 43 centimeter. Niet alle toestellen krijgen de nieuwe opstelling. Het is vooral bedoeld voor de zogenoemde triple sevens. Deze vliegtuigen worden gebruikt voor vakantiegangers en budgetreizigers.

Competitiever door kosten besparing

Op de Londense luchthaven Gatwick is een hevige concurrentiestrijd gaande tussen British Airways en Norwegian. Volgens BA schelen deze aanpassingen in de kosten per stoel in vergelijking met die van Norwegian. British Airways is druk bezig met kosten besparen zodat zij competitiever wordt. Kort geleden kondigde zij ook al aan dat de gratis maaltijden op korte vluchten worden afgeschaft.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl