New york 668616 1920skyline

27 jaar “vliegen” zonder vertraging

dinsdag 8 november 2016

Men zou kunnen zeggen dat vliegen en vertraging oplopen hand in hand gaan . Maar een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij kan met trots vertellen dat zij nog nooit een vluchtvertraging of annulering heeft gehad.

27 jaar vliegen zonder vertraging

De luchtvaartmaatschappij Baltia is 27 jaar geleden opgericht en heeft sindsdien geen vluchtvertraging gehad. De reden hiervoor is dat de luchtvaartmaatschappij nog nooit met een betalende passagier aan boord is opgestegen. Maatschappij Baltia heeft zich in New York gevestigd met als doel om een directe vlucht van New York naar St. Petersburg aan te bieden. Prachtig voornemen, maar de luchtvaartmaatschappij heeft nooit de vereiste certificatie weten te verkrijgen. De schuld van het bedrijf is inmiddels opgelopen tot 100 miljoen dollar zonder dat zij enige inkomsten genereert.

Volgens de Daily Telegraph zit Baltia nu in een vergevorderd stadium om de vereiste certificatie te behalen, maar voorlopig is het nog steeds niet mogelijk om vluchten te boeken via de website.

De maatschappij had als doel om de leidende Amerikaanse luchtvaartmaatschappij op de trans-Atlantische markt te worden. Om dit doel te behalen, heeft de maatschappij nog een lange weg te gaan. Tot die tijd mag Baltia in ieder geval met trots de prestigieuze titel van de enige Amerikaanse maatschappij zonder vluchtvertraging of annulering dragen.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl