Airplane 655511 960 720

Wifi op kortere vluchten van IAG

vrijdag 4 november 2016

International Airline Group (IAG) biedt vanaf volgend jaar op kortere vluchten wifi aan. IAG is het moeder bedrijf van onder andere British Airways.

Wifi op kortere vluchten van IAG

Een draadloze internet verbinding was tot nu toe voor een groot deel alleen beschikbaar op long haul vluchten. Vanaf 2017 zal er wifi beschikbaar zijn op korte vluchten van IAG. Concurrerende maatschappij Lufthansa is in oktober gestart met het bieden van wifi aan boord.

IAG heeft een overeenkomst afgesloten met telecombedrijf Inmarsat die ervoor gaan zorgen dat iedere passagier voorzien is van een 4G-verbinding. Luchtvaartmaatschappij British Airways zal de eerste van IAG zijn die wifi aan boord heeft, maatschappijen Iberia, Vueling en Aer Lingus zullen later in 2017 volgen. IAG heeft als doel om in 2019 90 procent van de vluchten te voorzien van wifi.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl