Parkeertarief zorgt voor hoge kosten vakantie

dinsdag 25 oktober 2016

Parkeertarieven op grote luchthavens in Nederland en België zijn vergeleken met aangrenzende landen enorm hoog. Brussels Airport heeft na de aanslag in maart het inrijtarief zelfs met tien euro verhoogd en kost €99. Op Schiphol betaal je voor een week parkeren €82,20.

Dit blijkt uit een onderzoek van Vliegveldinfo.nl. De website heeft de parkeertarieven van zestien luchthavens in Nederland en aangrenzende landen met elkaar vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat parkeren bij Duitse luchthavens opmerkelijk goedkoper is. Een weekje Münster-Osnabrück kost €27, Düsseldorf €39 en Weeze vraagt €47. Dit is in vergelijking met de €99 die Brussels Airport vraagt een stuk goedkoper.

Vroeg reserveren bespaart

Op kleinere Nederlandse luchthavens als Groningen, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam liggen de tarieven lager dan in de hoofdstad. Hier variëren de prijzen tussen €45 en €57,50. Wel is het zo dat Schiphol en Brussels Airport fikse kortingen geven als er ruim van tevoren wordt gereserveerd. Op Schiphol kan de prijs dan dalen tot €48,50 per week.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl