Shutterstock 138676271

IATA wil speciale labels inzetten om zoekgeraakte koffers sneller te traceren

maandag 24 oktober 2016

De internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA pleit voor een wereldwijde inzet van Radio-Frequency IDentification-labels. Dit kan luchtvaartmaatschappijen volgens IATA miljarden euro’s besparen als het gaat om verloren bagage.

IATA wil speciale labels inzetten om zoekgeraakt koffers te traceren

Besparing van drie miljard

Dagelijks raken er wereldwijd zo’n 90 duizend stuks bagage kwijt op luchthavens. Het RFID-label kan ervoor zorgen dat dit aantal beduidend lager wordt. Bagage uitgerust met dit label wordt op verschillende momenten gescand en geregistreerd. Hierdoor kan men beter bijhouden waar de bagage voor het laatst was. Een aantal luchthavens werkt al volgens dit principe. Volgens IATA zou er 25 procent minder bagage verloren raken als deze labels op elke luchthaven worden ingezet. Dit zou de airlines drie miljard euro per jaar besparen.

2007 vormde een dieptepunt. In dat jaar zijn er wereldwijd 47 miljoen koffers en tassen verloren geraakt op luchthavens. Dit aantal is dankzij verbeterde technologie de afgelopen jaren gehalveerd, ondanks het sterk stijgende aantal passagiers.

Is jouw koffer nooit op je bestemming aangekomen? Lees hier onze tips wat je het beste kunt doen in het geval van verloren bagage.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl