Nieuwste Samsung op steeds meer vluchten verboden

maandag 17 oktober 2016

De Samsung Galaxy Note 7, de nieuwste telefoon van Samsung, is op bijna iedere vlucht verboden omdat het toestel brandgevaarlijk is.

Nieuwste Samsung op steeds meer vluchten verboden

Eerder schreven we al dat deze smartphone op een vlucht van Delta Air Lines in vlam was gevat. Sindsdien zijn er meer incidenten gebeurd waarbij de telefoon in brand is gevlogen. Samsung is inmiddels gestopt met de productie van de Galaxy Note 7 en luchtvaartmaatschappijen nemen drastische maatregelen, zoals het verbieden van deze specifieke smartphone op vluchten.

Grote airlines hebben gekozen voor brandpreventiezakjes. Deze zijn bedoeld om de explosieve smartphone in de bewaren tijdens de vlucht.

Meer dan twintig indicidenten

Tot nu toe zijn er 23 gevallen in vliegtuigen gemeld waarbij deze specifieke telefoon in de fik is gevlogen. In Amerika is de Note 7 op iedere vlucht verboden en in Nederland heeft KLM al laten weten dat ook de telefoon niet mag worden meegenomen in haar vliegtuigen. Samsung heeft nog steeds niet kunnen ontdekken wat de precies de oorzaak is van de explosieve smartphones.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl