Massaal vluchten geannuleerd van TUIfly Duitsland door 'ziekmelden' crew

vrijdag 7 oktober 2016

Er vallen in Duitsland massaal vluchten uit, omdat het personeel van TUIfly zich een voor een ‘ziekmelden’. Dit als protest tegen de plannen van de maatschappij om vliegactiviteiten de bundelen van airberlin.

Massaal vluchten geannuleerd van TUIfly Duitsland door 'ziekmelden' crew

Zo’n honderd TUIfly-vluchten zijn vandaag geannuleerd vanwege het gebrek aan piloten en cabinepersoneel. Hierdoor kunnen tienduizend passagiers niet reizen in Duitsland. De vluchten vallen een voor een uit verspreid over heel Duitsland, maar vooral in Keulen en Düsseldorf. De airline heeft voor vluchten uit het buitenland naar Duitsland capaciteit ingehuurd van andere maatschappijen.

Het rommelt binnen het bedrijf

TUIfly kwam eerder deze week naar voren met plannen om vliegactiviteiten te delen met maatschappij airberlin en daardoor rommelt het al een paar dagen bij de luchtvaartmaatschappij. TUIfly-personeel is bang om hun banen te verliezen, vandaar deze protesten.

Geen invloed op vluchten vanuit Nederland

TUIfly heeft Reismedia laten weten de protesten van vandaag geen invloed hebben op Nederlandse vluchten. De Nederlandse TUI staat volledig los van het Duitse concern. De problemen hebben wel gevolgen voor vluchten vanuit Duitsland naar Nederland.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl