Steeds vaker agressieve passagiers

donderdag 29 september 2016

Vorig jaar is het aantal agressieve passagiers aan boord toegenomen. Luchtvaartmaatschappijen maakten bij elkaar een melding van 10.854 incidenten. Dit zijn ruim 1500 incidenten meer dan in 2014.

De meeste gevallen betreffen het weigeren van instructies en het uitschelden van het personeel. In ruim een op de tien gevallen was er sprake van fysiek geweld tegen de crew of medepassagiers. In bijna een kwart van alle incidenten speelde drugs of alcohol een rol. Bij agressieve gevallen was er voor het boorden al drugs gebruikt of alcohol genuttigd, aldus IATA.

"Onhandelbaar en verstorend gedrag is eenvoudigweg onaanvaardbaar'', zei IATA-topman Alexandre de Juniac. "Het asociale gedrag van een kleine minderheid van onze klanten kan onplezierige gevolgen hebben voor de veiligheid en het comfort van iedereen aan boord.''

De brancheorganisatie plant een georganiseerde aanpak om dit probleem te verminderen.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl