Telefoonbatterij vat vlam in vliegtuig

donderdag 22 september 2016

Een telefoonbatterij is in de brand gevlogen op een vlucht van Delta Air Lines. Na vijftien minuten in de lucht, merkten passagiers een brandlucht op. De batterij zou niet in de telefoon hebben gezeten.


Smeulende geur aan boord

The Virginian-Pilot meldt dat het niet ging om een vlammende brand, maar een smeulende geur die zich verspreidde door het vliegtuig. De cabin crew heeft behulp met passagiers de brandende batterij weten te blussen. Zo’n twintig passagiers moesten verplaatst worden zodat de brand goed geblust kon worden. Niet veel later trok de rook weg en konden de passagiers weer terug naar hun plaatsen. Het vliegtuig had geen grote schade op wat brandschade na.

Eerdere meldingen van in vlam vattende telefoon

Er is nog niet bekend om wat voor soort telefoonbatterij het gaat. Voordat de vlucht vertrok zijn de passagiers gewaarschuwd om hun Samsung Galaxy Note7 uit te schakelen. Dit net gereleasete type telefoon staat bekend om in fik te vliegen. KLM en Transavia hebben net zoals meerdere airlines besloten om de Note7 te verbieden op hun vluchten.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl