Vliegtuig twee dagen aan de grond vanwege muis

dinsdag 30 augustus 2016

In Mali heeft een muis een toestel van Air France twee dagen aan de grond gehouden. Dit was op de vlucht van Bamako naar Parijs op vrijdag. Het toestel kon uiteindelijk pas zondagavond vertrekken.

De muis werd vlak voor het opstijgen ontdekt, zo schrijft de Franse krant Le Parisien. Het beestje werd na een paar uur gevangen, maar omdat de bemanning toen al de maximaal toegestane tijd aan boord had bereikt, kon het vliegtuig vrijdag niet vertrekken.

Air France bleek zaterdag niet genoeg personeel voorhanden te hebben in de Malinese hoofdstad om de vlucht alsnog voort te zetten. Passagiers werden ondergebracht in verschillende hotels. De vlucht werd zondag na zo’n 48 uur vertraging alsnog hervat.

Een woordvoerder van Air France zegt het ongemak te betreuren voor de passagiers. Air France wijst ook op het belang van de veiligheid gezien de serieuze vorm van bedreiging. Muizen kunnen kabels in het vliegtuig kapot bijten.

Geschreven door: team Vlucht-Vertraagd.nl