Airplane 750743 960 720

Derde staking voor piloten easyJet

donderdag 11 augustus 2016

Nederlandse piloten van easyJet leggen wederom het werk neer vandaag. Op donderdag 11 augustus zullen zij staken van 5.00 tot 10.00 voor een betere cao en pensioen.

Derde staking voor piloten easyJet

Dit is de derde keer dat piloten van easyJet staken vanwege het cao. Het betreft 70 Nederlandse piloten van de airline die Schiphol als thuisbasis hebben. Zij willen graag doorbetaling bij ziekte, meer rust tussen de vluchten en een beter geregeld pensioen.

Een betere cao

Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft laten weten dat de acties net zo lang doorgaan totdat er een betere regeling komt voor de piloten. De vakbond wees hierbij op de betere regeling voor de Franse easyJet piloten. Met hen zijn betere afspraken gemaakt dan met de Nederlandse piloten.

Onnodige acties

easyJet laat weten teleurgesteld te zijn in de onnodige acties. "Dit berokkent schade aan onze passagiers die via Schiphol reizen." De luchtvaartmaatschappij zegt dat ze al merkbare verbeteringen heeft getroffen in "een eerlijke en marktconforme cao voor de piloten". “We willen benadrukken dat we er alles aan doen om de impact van deze stakingen op onze passagiers te verminderen", aldus easyJet.

Problemen met uw easyJet-vlucht?

Heeft u problemen met uw vlucht gehad als gevolg van de een van de drie stakingen van easyJet. Dan heeft u zee waarschijnlijk recht op een compensatie. Is uw vlucht vertraagd of geannuleerd en bent u met meer dan drie uur vertraging op uw bestemming aangekomen? Dien dan een claim bij ons in.

➜ Check uw vlucht


Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl