Vliegtuigen Delta Air Lines weer de lucht in na computerstoring

dinsdag 9 augustus 2016

Vliegtuigen Delta Air Lines weer de lucht in na computerstoring

Delta Air Lines werd maandag getroffen door een computerstoring, maar inmiddels zijn de eerste vliegtuigen weer opgestegen. Vanaf Schiphol vertrokken onder meer weer vluchten naar steden als Atlanta, Boston, Seattle en Detroit. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij waarschuwt overigens dat er nog steeds sprake is van annuleringen en vertragingen.

300 geannuleerde vluchten

Maandag tot 16.30 had Delta van de 6000 geplande vluchten, er slechts 800 uitgevoerd. 300 vluchten waren op dat moment geannuleerd. De computerstoring werd veroorzaakt door een stroomstoring in Atlanta, de thuisbasis van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Op Schiphol is Delta met 19 dagelijkse vluchten de grootste Amerikaanse airline.

Vertragingen

De meeste apparatuur werkt inmiddels weer, maar nog steeds hebben reizigers last van de computerstoring. Er zijn veel passagiersgegevens verloren gegaan in de computersystemen en daardoor zijn flinke vertragingen ontstaan. Delta Airlines raadt mensen aan om voor vertrek naar het vliegveld de vluchttijden te bekijken.

Geschreven door: team Vlucht-Vertraagd.nl