Pexels photo

Bird strike niet langer buitengewone omstandigheid

vrijdag 29 juli 2016

Uit een recente conclusie van het Europese Hof van Justitie blijkt dat een “bird strike” niet meer als buitengewone omstandigheid mag worden aangemerkt. Hoewel Nederlandse rechters doorgaans stellen dat een aanvaring van een vliegtuig met een vogel als buitengewone omstandigheid moet worden aangemerkt, heeft Advocaat Generaal Bot van het Europese Hof van Justitie vandaag geconcludeerd dat een dergelijke aanvaring met een vogel wel een compensatieverplichting van luchtvaartmaatschappijen naar passagiers met zich meebrengt.

Hoewel de conclusie van de Advocaat Generaal niet bindend is, is het wel aannemelijk dat het Europese Hof van Justitie binnen een aantal maanden een soortgelijke uitspraak zal doen. De uitspraak van het Europese Hof zal wel bindend zijn, wat zal betekenen dat veel claims van passagiers alsnog voor compensatie in aanmerking zullen komen.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl