Vlucht 22 uur vertraagd door dronken Air Transat piloten

donderdag 21 juli 2016

Twee piloten van de Canadese luchtvaartmaatschappij Air Transat zijn maandag op Glasgow Airport gearresteerd, omdat zij op het punt stonden om dronken het vliegtuig op te laten stijgen.

Aan boord zaten 250 passagiers waarvan iemand de politie tipte. De passagier merkte op dat de piloten hadden gedronken. Hierdoor werd de vlucht geannuleerd en de passagiers moesten 22 uur wachten op hun vervangende vlucht naar Toronto. Zij werden opgevangen in hotels.

Air Transat wil pas gehoor geven aan de media als het onderzoek is afgerond. Voor piloten gelden strenge regels rond het gebruik van alcohol. Zij mogen 8 uur voor een vlucht geen alcohol meer nuttigen. De maatschappij benadrukt dat de veiligheid van de bemanning en de passagiers topprioriteit is.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl