Reisadvies voor Turkije

maandag 18 juli 2016

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije weer aangepast. Na de mislukte poging een staatsgreep is het weer iets rustiger in de steden Istanbul en Ankara.

Reisadvies voor Turkije

Minder streng reisadvies

Eerder dit weekend was het reisadvies voor Turkije aangepast naar oranje, wat betekent dat er alleen naar het land gereisd kan worden wanneer het echt noodzakelijk is. Het reisadvies is milder geworden en is aangepast naar de kleur geel: ‘let op, veiligheidsrisico’s’.

Extra alert

Ondanks dat het reisadvies is aangepast, wordt er nog wel aangeraden om op te passen wanneer er naar Turkije wordt gereisd. De situatie is nog onvoorspelbaar. BuZa waarschuwt om extra alert te zijn voor samenscholingen, demonstraties en mensenmassa’s. Het reisadvies voor onveilige gebieden zoals in het zuidoosten van Turkije blijven onveranderd. Er wordt nog sterk afgeraden om daar naartoe te reizen.

196 geannuleerde vluchten

Turkish Airlines heeft aangegeven 196 vluchten te hebben geannuleerd, zowel binnenlands als internationaal als gevolg van de staatsgreep. Deze annuleringen duren tot en met maandag. In dit geval is er sprake van overmacht en kan er geen recht worden gehaald bij de luchtvaartmaatschappij vanwege de geannuleerde vluchten. Transvia heeft de dag na de poging tot staatsgreep al de vluchten hervat. Ook de vluchten van Corendon en TUI vliegen gewoon weer volgens schema, omdat de onrust niet te merken is in de populaire badplaatsen waar de airline voornamelijk heenvliegen,

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl