Emirates voor de vierde keer beste airline volgens Skytrax

woensdag 13 juli 2016

Emirates is uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij van 2016 volgens beoordelings- en reviewsite Skytrax. Dit maakte te onderzoekssite bekend tijdens de Farnborough Airshow.

Emirates voor de vierde keer beste airline volgens Skytrax

Qatar naar de tweede plek

Afgelopen jaar stond Qatar Airways nog op nummer één, maar Emirates heeft de golfcarrier van de troon gestoten. Dit is de vierde keer dat Emirates tot beste airline is benoemd door Skytrax. “We zijn vereerd dat we door de prestigieuze Skytrax Awards worden erkend,” aldus Tim Clark, CEO van Emirates. “Het feit dat deze prijzen zijn gebaseerd op de directe feedback van reizigers is verheugend en een prachtige erkenning voor al het harde werk dat in het creëren van de Emirates ervaring is gestoken”.

Nederlandse luchtvaartmaatschappijen komen niet in de top-10 voor, maar KLM heeft op de 24e plek een plekje weten te bemachtigen. De top-10 is als volgt:

1.            Emirates

2.            Qatar Airways

3.            Singapore Airlines

4.            Cathay Pacific

5.            ANA All Nippon Airways

6.            Etihad Airways

7.            Turkish Airlines

8.            EVA Air

9.            Qantas Airways

10.         Lufthansa

Emirates won die dag ook een prijs voor beste in-flight entertainment en Bangkok Airways werd voor de tweede keer benoemd tot beste regionale carrier.  De beste lowbudget airline van Europa kan Norwegian  voor de vierde keer op haar naam zetten en Air Asia is de beste lowbudget airline van de wereld.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl